Samling: Sukker & søtning

Sukker & søtning til hjemmeproduksjon, baking og brygging

I denne kategorien finner du ulike typer sukker og søtning som brukes i vinlegging, ølbrygging, cider, mjød og annen hjemmeproduksjon. Vi fører både tradisjonelle og spesialiserte varianter som gir deg full kontroll på smak, gjæring og sluttresultat.

Her finner du blant annet:

  • Kandissukker – både lyst og brunt, perfekt til belgisk øl, juleøl og sterkere brygg
  • Druesukker (dekstrose / glukose) – lettløselig sukker med nøytral smak, ideelt for vin, øl og sportsdrikker
  • Laktose – melkesukker som ikke fermenteres, brukt i milk stout, barnevennlig saft og som søtning i baking
  • Maltodextrin – gir fylde og munnfølelse i øl, men brukes også som stabilisator og fyllstoff i mat og bakverk
  • Spraymalt (tørr maltekstrakt) – gir mer kropp og smak i øl, spesielt godt egnet til ekstraktbrygg og gjærstartere

Alle produktene er næringsmiddelgodkjente og egner seg også til bruk i matlaging, energibarer, is, sauser og gjærbakst – for eksempel som søtning eller for å påvirke tekstur og fuktighet i deigen.

Enten du skal justere alkoholprosenten, forbedre gjæringsprosessen, lage en gjærstarter eller bare vil ha riktig type sukker til baking og kjøkken, finner du det her.